Britse Parachutisten

Voor de beleeftocht wordt er speciaal een Douglas DC-3/C-47 Dakota naar Nederland gehaald. Met dit toestel zullen ca. 20 parachutisten, aan originele militaire ronde bol parachutes op 4 verschillende locaties langs de wandelroute neerdalen. Dit vindt plaats op 7 mei 2022 omstreeks 13.00 uur. De landingsvelden worden uitgezocht door Peter Braun uit Drouwen. Hij is bestuurslid en jumpmaster bij de Stichting Commemorative Airborne Foundation Europe. Deze stichting, met contacten in heel Europa, verzorgt op tal van momenten en op vele locaties in binnen- en buitenland herdenkingssprongen, om er zo voor te zorgen dat de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog levend blijft en niet wordt vergeten.

Op de landingsvelden worden, net als in de oorlog, 3 lampen op rij geplaatst en één terzijde, die naar de Dakota seinen.

De weg van Akkrum tot aan Tijnje is afgesloten van 09:00 uur tot 14:00 uur op 7 mei 2022. Parkeerterreinen voor de ‘dropping’ komen naast de grote weg. Personen met een handicap mogen op de weg blijven staan. Het parkeren is gratis.

 

Zaterdag 7 mei om 13:00 uur springen de Britse parachutisten langs de route.

Op de landingsvelden worden, net als in de oorlog, 3 lampen op rij geplaatst en één terzijde, die naar de Dakota seint.

Na de landing delen de Britse soldaten brokken chocolade uit aan de kinderen, zoals ook bij de bevrijding gebeurde.

Menu