De Wapendropping Wandeltocht

folder_openhet wordt een unieke beleving
commentGeen reacties

Deze wandeltocht volgt het spoor van de wapens die in de Tweede Wereldoorlog in De Deelen gedropt zijn. Hier is het startpunt. Het eindpunt van de tocht is Wirdum, waar de wapens bij de bevrijding zijn gebruikt.

Waarom deze Wandeltocht?

In het herdenkingsjaar 2020 van 75 jaar bevrijding is deze tocht voor jong en oud een bijzondere en unieke gelegenheid om de Tweede Wereldoorlog te ‘beleven’. Het is meer een beleef tocht dan een snelle wandeltocht. Op de verschillende locaties kunnen de deelnemers even stilstaan of gaan zitten om de gebeurtenissen die gespeeld en uitgebeeld worden, mee te maken. We moeten de oorlog steeds opnieuw beleven om de vrijheid te kunnen vieren en te waarderen. Anders dan een boek of een verhaal geven de beleefmomenten de deelnemers even het gevoel: “Zoals ik het nu zie, is het ook echt gebeurd. Het komt heel dichtbij, bijna op de huid, zeker bij de jeugd”.

De 12 beleefmomenten

Wat er op de beleef locaties wordt getoond, is ook echt gebeurd. Er zijn 10 beleefmomenten met het thema ‘oorlog’ en 2 met het thema ‘ bevrijding’. Basis van gebeurtenissen die worden getoond, is het boek ‘Droppingveld Wardrobe’ (Wapens in De Deelen)’ van Hessel Bouma uit 2018.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu