Wapendropping Wandeltocht

HET WORDT EEN UNIEKE BELEVING
6 MEI 2023

Nieuwe datum

Zoals bekend wordt de Wapendropping Wandeltocht verplaatst naar zaterdag 6 mei 2023. Naast dat de Wapendropping Wandeltocht verplaatst is, zijn de routes ook aangepast omwille de zekerheid en kwaliteit van deze unieke beleeftocht.

Alle startkaarthouders krijgen voor februari 2023 allemaal een nieuwe startkaart toegestuurd naar opgegeven e-mail adres, geheel automatisch. U hoeft dus niks te doen.

Wilt u (meer) kaarten bestellen voor de nieuwe routes? Dit kan vanaf 2 januari 2023.

Wij hopen jullie hierbij goed geïnformeerd te hebben en hopen op jullie begrip.

Startkaart retourneren?

Wilt u de startkaart toch retourneren tegen de helft van het aankoopbedrag? Dat kan tot maandag 10 oktober 16.00 uur.

Tip! U kunt uw startkaart ook doorgeven aan een andere wandelaar, aangezien de startkaarten NIET persé naamsgebonden zijn.

Startkaart retourneren

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Aantal kaarten
Select an option
Type tocht
Select an option

Let op: wij zullen de helft van het aankoopbedrag terugstorten. De restitutie zal voor 31 oktober plaatsvinden.

De Route

De nieuwe routes zijn uitgestippeld rondom Akkrum en Aldeboarn. De regio’s Grou en Wirdum vallen dus buiten de nieuwe routes. De lange tocht is geen 22km maar 20km geworden en loopt vanaf Akkrum langs de voormalige watertoren over Sorremorre naar het Pikmeer en over de polderdijk langs een Spinnekop molen terug naar Aldeboarn. De middel tocht van 12km gaat van Akkrum terug naar Aldeboarn via de Leppedijk (Jinswalde).

De nieuwe routes veranderen niks aan de Wapendropping Wandeltocht zelf. Alle beleefmomenten blijven bestaan en er is zelfs een spectaculair openluchtspel aan het einde van de tocht toegevoegd.

Beleefmomenten

Het eerste beleefmoment is op de polderdijk bij de Warrebrêge in De Deelen. Hier zijn een aantal mannen bezig de stenguns uit een wapencontainer te halen en schoon te maken. Ze doen de wapens in jute aardappelzakken en brengen ze over de Polderdijk naar drie bootjes in de Hooivaart. De tocht gaat over het fietspad naar Oosterboorn. In de berm ligt een wapencontainer met parachute, die afgedwaald is. Er worden 2 wapencontainers als leer object door het Friesland College in Heerenveen gemaakt.

De weg van Akkrum tot aan Tijnje is afgesloten van 09:00 uur tot 16:00 uur op 6 mei 2023. Parkeerterreinen voor de ‘dropping’ komen naast de grote weg. Personen met een handicap mogen op de weg blijven staan. Het parkeren is gratis.